Atelier Lamin’Art: sinds 1996

Oprichter:
François Majeau komt uit Zuid-Frankrijk, maar woont en werkt alweer 17 jaar in Nederland. Oorspronkelijk geoloog, introduceert François in 1996 het product houtlaminage in Nederland. Toen hij begin jaren ‘90 in Québec werkte, raakte hij enthousiast over dit in het oog springende Canadese product. Een snel marktonderzoek bevestigt dat dit product nog nauwelijks te vinden is in Europa, en al helemaal niet in Nederland.

Visie:
Na vijftien jaar geldt dit verhaal nog steeds en is François nog altijd de enige specialist in Nederland op het gebied van deze alternatieve inlijst-methode.
“Dit verbaast mij niet, want houtlaminage is een echt ambachtelijk product. Ik draai geen massaproductie. Elk product maak ik met de hand, naar de wens van de klant. Ik noem het puur “slow business”: echte service, werk op maat, meedenken met de klant en geen personeel in dienst. Ik wil niet worden opgejaagd om alleen maar geld om te zetten. Ik wil net zo tevreden zijn met de klant over het uiteindelijk resultaat.”
“Ik werk alleen, en heb dus overal verantwoordelijkheid voor; ik kan me niet permitteren om iets te laten liggen en te denken dat een ander het wel oppakt. Deze werkwijze is voor de klant de beste garantie voor een product van hoge kwaliteit.”
“Ik vind dat ambachtelijk werk gekoesterd moet worden. De filosofie is dat achter een product een persoon staat èn een verhaal. Bij het kopen van een ambachtelijk product steun je dit verhaal, ook al kost het je misschien iets meer. Kortom, aan wie gun je je geld?

Toekomst:
“Ik zie mijn filosofie bevestigd in deze tijden van financiële malaise. Juist de financiële crisis biedt kansen voor ambachtswerk. Immers, we moeten minder consumeren, maar beter, lokaal en bewust consumeren.”

Thema’s: (zie collectie)
Naast het lamineren van foto’s en posters van klanten, werkt Atelier Lamin’Art met thema’s en collecties. De belangrijkste collectie bestaat uit oude foto’s van de Tour de France. “In deze collectie staan zwart-wit beelden centraal. De kracht van een foto, met daar achter een verhaal, wil ik graag delen met gepassioneerde liefhebbers van dit thema. Daar geniet ik van.”

Atelier Lamin’Art maakt uw afbeelding er stukken mooier op!

www.laminart.nl
www.classicstourdefrance.nl